Het gezelligste begin van de korte dagen
Cosy moments - By Spaas

Een zondagse detox

Detox, het lijkt wel een modewoord tegenwoordig. Maar het is wel populair met een reden: even uit je gebruikelijke routine komen kan je inspireren en energie geven. Je geeft je geest en lichaam als het ware de kans om even te ‘resetten’, zodat je de komende periode weer aankan. Even detoxen bij het begin van de winter kan daarom eens zo goed voelen. Lees hier onze 4 tips om een zondagje te detoxen.

1. Je verteringssysteem ontgiften

Met een thee van gember en citroen kom je al een heel eind in je lichaam resetten. Gember helpt de spijsvertering goed te werken, versnelt je metabolisme en verlaagt de cholesterol. Citroen helpt met het lichaam te zuiveren en de versterkt de weerstand. Zet thee door 5 cm geraspte gemberwortel, 1 geperste citroen en 1 liter water aan de kook te brengen. Laat het geheel 10 minuut trekken en zeef dan het mengsel. Voeg honing toe naar smaak.

2. Metale detox

Gun jezelf wat mentale rust door een relaxerende activiteit in te plannen. Mediteer of doe wat rustige yoga, neem een ontspannend bad of maak een lange wandeling. Doe dit met de geur van Refreshing Lightness, die de beste citrusgeuren combineert. Citrus zorgt niet enkel inwendig voor een detox, maar geeft ook mentaal een positieve boost.

Bij een mentale detox is het belangrijk dat je je bewust wordt van je gevoelens en gedachten, en er een positieve draai aan geeft. Bedenk vandaag nog 3 zaken in je leven waar je dankbaar voor bent, want een dankbaar leven is een gelukkig leven.

3. Je huid reinigen

Een diepe reiniging van je huid kan hemels voelen. Volg deze 4 stappen om een spa-waardige gelaatsbehandeling bij jouw thuis te doen.
  • Stomen: Verwijder je make-up en ga met je gezicht 10 minuten boven een kom heet (niet-kokend) water hangen. Stoom zet de poriën open zodat je dadelijk je huid extra schoon kan maken.
  • Maak je eigen scrub door honing en suiker te mengen. Smeer een laagje op je gezicht en wrijf zachtjes in cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Spoel af.
  • Maak je eigen gezichtsmasker door honing te mengen met een theelepel kaneel, een lepel yoghurt, een lepel olijfolie en sap van een halve citroen. Smeer op je gezicht en laat een tiental minuten intrekken. Spoel af.
  • Rond je ritueel af met je favoriete dagcrème.

4. Digital detox

Haal jezelf uit de routine van je zondag de hele dag scrollend op je gsm door te brengen en las een digitale detox in. Zet je gsm uit of stil, en leg hem uit het zicht. Vul je dag met activiteiten die je volledige aandacht vragen en geniet van het moment. Verdiep je in een goed boek of knutselwerkje. Zelfs een paar uur zonder smartphone reduceert al stresslevels en maakt gelukkiger.

Poll
Hoe spendeer jij je zondag?
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Kortingsbon

by Kortingsbon by Spaas
Download hier je kortingsbon om het op Cosy Sunday ook bij jou thuis met Spaas kaarsen gezellig te maken.
Blijf op de hoogte schrijf je in op de nieuwsbrief van Spaas