Het gezelligste begin van de korte dagen
Cosy moments - By Spaas

Spelletjes met het hele gezin en alledaagse dingen uit het huis

Ravotten doen kinderen enorm graag! Het liefst van al met het hele gezin: broers, zussen en zelfs de ouders mogen meedoen. Er zijn zoveel leuke spelletjes om te doen , teveel om op te noemen. Wij kozen er drie uit: drie spelletjes waarbij je zelf eventjes teruggaat in je eigen kindertijd.

Nostalgische spelletjes met de kinderen

1. De grond is lava

De regels zijn simpel: de grond is lava! Wanneer je de grond raakt, verbrand je jezelf en lig je eruit. Doe de nodige voorbereidingen door enkele voorwerpen te verspreiden op de vloer in verschillende ruimtes: kussens, vellen papier, dekens,… Zolang je er maar veilig op kan staan waardoor je de vloer niet raakt. Wanneer er wordt afgeteld, moet iedereen zo snel mogelijk van de vloer af, want zoals het spel zelf al verklapt: de grond is lava!

Eenmaal begonnen kan je simpele opdrachtjes doen: probeer met zijn allen van de ene ruimte naar de andere te geraken: bijvoorbeeld vanaf de stoelen aan de eettafel tot in de zetel. Je kan dit doen in ‘teamwork’ of om ter eerst als het iets uitdagender mag zijn. Kijk een beetje naar wat mogelijk is met de kinderen: zijn ze nog jong, lijkt het ons het eerlijkste dat er in teams wordt gewerkt. Zijn ze al wat ouder, dan zijn wedstrijdjes net iets leuker!

2. Kussengevecht

We kennen het allemaal nog van vroeger: een kussengevecht! Het liefst met van die kussens waarbij de veren in het rond vliegen. Een kussengevecht zorgt voor een energierijk momentje waarbij de kinderen even stoom kunnen afblazen. En daarbij is het een echt momentje van quality time met het hele gezin.

Het best kan je dit doen wanneer iedereen nog in bed ligt. Wanneer de kinderen wakker zijn, roep je ze samen in de grote slaapkamer van mama en papa. Zorg ervoor dat ze hun kussen meenemen natuurlijk. Eenmaal ze daar zijn, verras je hen met een heuse (voorzichtige) aanval met kussens, en het kussengevecht is van start gegaan!

Enkele simpele regeltjes:

 • Sla steeds zachtjes, vooral bij kleine kindjes. Papa daarentegen kan wel tegen een stootje
 • Kies voor zachte kussens en verschillende maten van kussens: grote kussens, kleine kussens, dikke kussens, dunne kussens, rolkussen,… Alle soorten kussens kan, zolang ze maar zacht genoeg zijn
 • Sla natuurlijk enkel op elkaar met kussens
 • Las tussendoor heel eventjes een rustmomentje in om de fun erin te houden

En nu, allemaal aanvallen op papa!

3. Happertjes vouwen

Liever een rustig onderonsje op jullie Cosy Sunday? Probeer nog een een ‘happertje’ te vouwen. Iedereen kent het wel, maar soms zitten de meest eenvoudige dingetjes net ietsje te ver weg in het geheugen. Geen nood, wij helpen je graag op weg! Het enige dat je nodig hebt, is het volgende:

 • een vierkant vel papier
 • een pen om te schrijven
 • enkele stiften of kleurpotloden voor de versiering

Bekijk even onderstaand filmpje om te zien hoe je te werk gaat:Heb je een ah-ha momentje gekregen met deze opfrissing? Mooi, dan kan je zelf aan de slag gaan! Aan de binnenkant kan je trouwens enkele moppen, leuke boodschappen, grappige voorspellingen of misschien enkele ‘Cosy Moments’ schrijven, waarmee jullie de rest van jullie Cosy Sunday kunnen vullen. Simpel: het happertje kan zo mee kiezen wat jullie nog kunnen doen samen!

Uitgeput na het ravotten

Met wat geluk zijn de kinders nu volledig uitgeput en heb jij je rust verdiend. Misschien is het wel tijd voor een lekkere verwenchocomelk? Of wat dacht je van een Disneyfilm voor jong en oud? Eén ding is zeker, de kinderen zullen zich rot hebben geamuseerd en vinden het altijd superleuk wanneer mama en papa meespelen in hun fantasie. Wedden dat ze volgende week het opnieuw willen doen?

Poll
Met wie maak jij het graag gezellig op zondag?
 • 0 stemmen
 • 0 stemmen
 • 0 stemmen
 • 0 stemmen

Kortingsbon

by Kortingsbon by Spaas
Download hier je kortingsbon om het op Cosy Sunday ook bij jou thuis met Spaas kaarsen gezellig te maken.
Blijf op de hoogte schrijf je in op de nieuwsbrief van Spaas