Het gezelligste begin van de korte dagen
Cosy moments - By Spaas

5 tips om geen gat in je zondag te slapen

Hoewel uitslapen heerlijk kan zijn, kan het even goed voelen om eens lekker vroeg op te staan, te kijken hoe de wereld ontwaakt en te genieten van de zonsopgang. Lees hier 5 tips om die zondag niet weg te slapen, maar fris uit je bed te komen.

Ochtendstond heeft goud in de mond

1. Op tijd je bed in

Natuurlijk word je niet uitgerust wakker als je niet voldoende slaap haalt. Kruip daarom de avond voordien ook op tijd je bed in. Moeite met vroeg inslapen? Probeer geen dutjes door de dag te nemen, schermtijd te beperken enkele uren voor je bedtijd (blauw licht van schermen houdt de hersenen wakker) en iets te doen dat ontspannend is voor het slapengaan, zoals een warm bad, of een boek lezen.

2. Zorg voor licht in de ochtend

Doe meteen je gordijnen open, en als de zon nog niet op is - dan kan je je huis gezellig verlichten met kaarsjes. Kies voor theelichtjes van 4,5u, zodat ze uitgedoofd zijn wanneer de zon op is. Licht zorgt ervoor dat je hersenen actief worden en je je wakkerder voelt.

3. Plan iets waar je naar uitkijkt

Geef jezelf een reden om vroeg op te staan. Dat kan iets kleins zijn, zoals de zonsopgang kijken met een tas verwenkoffie in de hand, of een leuk boek dat je wil uitlezen, een rustgevende yoga-sessie of een fijne ochtendwandeling.

4. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer

Een klassieker, maar hij werkt. Zet je wekker klaar aan de andere kant van de kamer, zodat je echt je bed uit moet als je wakker wordt. Eens je bed uit, kan je evengoed aan je ochtend beginnen, toch?

5. Start de dag met een glas water

Voor je meteen naar de koffie grijpt, drink je best een groot glas water als je 's ochtends wakker wordt. Water in de ochtend geeft je metabolisme een stevige boost en je lichaam krijgt de nodige hydratatie na een lange nacht. Koffie drink je best pas als je al een uurtje of 2 wakker bent.

Poll
Hoe spendeer jij je zondag?
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Kortingsbon

by Kortingsbon by Spaas
Download hier je kortingsbon om het op Cosy Sunday ook bij jou thuis met Spaas kaarsen gezellig te maken.
Blijf op de hoogte schrijf je in op de nieuwsbrief van Spaas