Het gezelligste begin van de korte dagen
Cosy moments - By Spaas

Organiseer een gezellige pyjamadag met de kids

Quality time met je kinderen kan zo ontspannend zijn, en door er een leuke draai aan te geven, zal dit een dag zijn die ze zich nog lang zullen herinneren! Op Cosy Sunday laat je het hele gezin lekker de hele dag in pyjama rondhangen in het huis. Het geeft een knus gevoel en de kinderen genieten ervan als je de routine op zo’n toffe manier doorbreekt. Lees hier enkele tips over hoe je deze Cosy Sunday tot een succes maakt!

Pyjamadag met de kids

Een pyjamadag is meer dan een ganse dag rondlopen in je losse pyjamabroek. Het is een dagje enkel en alleen voor je gezin. Een dag waarop de berg strijk in een andere kamer wordt verstopt en een dag waarop niets moet. Het enige dat vandaag op de planning staat is quality time met het gezin.

1. Ontbijten in de slaapkamer

Haal het nodige in huis voor een heus ontbijt op het bed van mama en papa. Voor één keer mag er (een beetje) gekruimeld worden in het bed. De lakens gooi je daarna recht de wasmand in. Je weet wel, bij die berg was die je vandaag niet gaat doen.

Liever geen kruimels in bed? Dan verplaats je het ontbijt gewoon naar de eettafel. Bak samen enkele zondagse pannenkoeken als ontbijt. Het recept van pannenkoeken is zo eenvoudig dat je gemakkelijk de hulp van de kinderen kan inroepen. Je lacht je te pletter wanneer je kids proberen een pannenkoek om te draaien. Daarbij geniet je de rest van de dag van de heerlijke bakgeur van pannenkoeken die nog even in het huis blijft hangen.

2. Knutselen aan de eettafel

Ga samen met je kinderen aan het knutselen: knutsel een kaarsje, maak zelf je eigen kaars, of ga aan de slag met enkele mandala's. Ideaal voor wanneer het buiten regent en jullie gezellig binnen zitten in jullie pyjama.

3. Bouw een kussenkasteel in de living

Haal alle dekens en kussens boven en bouw je living om tot een kussenkasteel. Spreek wel op voorhand af met je kids wanneer we alles weer opruimen. Maar wedden dat je de coolste ouder ooit zal zijn? Zo eenvoudig, maar oh zo leuk. En zeg nu zelf: stiekem mis je de tijd dat je zelf nog je eigen kussenkasteel bouwde.

4. Relax bij een grappige Disneyfilm

Geen nood, Frozen komt niet aan bod vandaag. Er zijn namelijk nog zoveel Disneyfilms die je nog niet gezien hebt, maar die je kinderen (en jij) absoluut geweldig gaan vinden. Wij hebben alvast enkele Disneyfilms voor jong en oud opgelijst. Steek de kaarsje alvast aan en maak het lekker knus.

5. Verhaaltjes voorlezen met een kaarsje erbij

Om de dag rustig af te sluiten blijft voorlezen een onderschat gezellig moment tussen jou en de kinderen. Ga mee in de fantasiewereld en leef je volledig in, in hun personages. Zijn je kinderen al ietsje ouder? Laat hen dan ook stukjes voorlezen en sta even stil bij hoe snel de tijd wel niet gaat. Voor je het weet zijn ze groot, toch?

Bonus voor de ultieme pyjamadag: matching outfits

Wil je de pyjamadagen officieel maken? Waarom dan niet gaan voor een volledige assorti pyjama outfit met het hele gezin? Ons lijkt het alvast een investering die zijn geld zeker en vast waard is. Zeker nu de feestdagen weer snel daar zullen zijn!

Quality time met je kinderen kan zo ontspannend zijn, en door er een leuke draai aan te geven, zal dit een dag zijn die ze zich nog lang zullen herinneren!

Poll
Hoe spendeer jij je zondag?
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Kortingsbon

by Kortingsbon by Spaas
Download hier je kortingsbon om het op Cosy Sunday ook bij jou thuis met Spaas kaarsen gezellig te maken.
Blijf op de hoogte schrijf je in op de nieuwsbrief van Spaas