Het gezelligste begin van de korte dagen
Cosy tips - By Spaas

5 Tips tegen de winterdip

Niet iedereen wordt even vrolijk van de winter. Geregeld worden we geconfronteerd met de winterblues of ook wel de winterdop genoemd. Hopelijk kunnen deze 5 tips een lichtje in de duisternis bieden.

5 Tips tegen de winterdip

In de donkere wintermaanden kan je wel eens last hebben van een winterdip, ook wel herfstmoeheid of winter blues genoemd. Je voelt je dan somber, prikkelbaarder en vermoeid door het koude weer en de korte dagen, maar gelukkig kan je met deze tips aan de slag om je beter in je vel te voelen deze winter!

1. Kom elke dag even buiten

Koud weer zorgt er al snel voor dat we weinig buitenkomen, maar een paar minuten daglicht helpt bij de aanmaak van vitamine D, was essentieel is om je energiepeil en humeur hoog te houden. Dus haal zeker elke dag even een frisse neus, want ook al schijnt de zon niet, het daglicht zorgt ervoor dat je je snel beter zal voelen. Maak in het weekend tijd voor een frisse herfstwandeling. Wij stippelden alvast 3 verschillende routes uit.

2. Lichttherapie

Ook belangrijk om de wintermoeheid tegen te gaan, is zorgen dat je voldoende licht hebt in je omgeving. Speel dus met gezellige verlichting in je huis, en steek zeker 's avonds lekker veel kaarsjes aan. Kaarsen zijn een natuurlijke bron van licht en brengen extra veel sfeer tijdens lange avonden. Rustieke kaarsen zijn een goede keuze, ze passen bij elk interieur en hebben een lange brandduur.

3. Verheug je op iets leuk

Gun jezelf een leuk vooruitzicht, iets waar je naar uit kan kijken en je op verheugen. Als er iets leuk zit aan te komen, voel je je vaak al beter. Dus plan een reisje, een leuk weekendje weg of daguitstap, maar ook kleinere pleziertjes zoals een etentje met vrienden, een gezellige filmavond of een romantisch etentje kunnen iets zijn waar je de week mee doorkomt. Wanneer was de laatste keer dat je echt tijd maakte voor jezelf?

4. Beweeg voldoende

Met koude temperaturen krijg je al snel zin om hele dagen weg te kruipen onder een dekentje, maar toch is het belangrijk dat je je lichaam wat beweging gunt. Een wandeling of even joggen in de buitenlucht, of wat rustige yoga in je woonkamer kan al helpen om je lichaam even wakker te schudden. Als je regelmatig beweegt, ga je je energieker en gelukkiger voelen.

5. Schrijf elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid is hét ingrediënt voor een gelukkig leven, dus dit een magische tip - probeer het maar eens voor een week en merk het verschil! Schrijf elke avond 3 dingen neer waar je dankbaar voor bent. Dit kan een leuke gebeurtenis zijn van die dag, een complimentje dat je kreeg, een toffe lachbui, lekker eten of fijn gezelschap. Je kan elke dag wel dingen vinden waarvoor je dankbaar kan zijn.

Poll
Met wie maak jij het graag gezellig op zondag?
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Maak kans op een gratis spaas Cosy Sunday kaarsenpakket

Geef ons jouw tip om er een perfecte cosy Sunday van te maken

Ik neem deel aan de wedstrijd Maak kans op een gratis spaas Cosy Sunday kaarsenpakket
Blijf op de hoogte schrijf je in op de nieuwsbrief van Spaas